Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdien, 13. septembrī, Minskā vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku devās protesta gājienā pret 26 gadus valdījušo līderi Aleksandru Lukašenko. Par spīti milicijas centieniem gājienu sašķelt un ierobežot, daļai demonstrantu izdevies sasniegt elitāro Drozdi mikrorajonu, kur dzīvo daudzi valdošās elites pārstāvji, vēsta baltkrievu mediji.

Kā ziņo portāls "Kyky.org", protestētāji ieradās pie Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājas Lidijas Jermošinas mājas, kur izkliedz saukļus "Lidijas vecene, mēs uz tēju!"

Tāpat pie CVK vadītājas, kura pasludināja Lukašenko uzvaru 9. augusta vēlēšanās, žoga atstāti plakāti un simboliskas dāvanas.

Drīz vien sākusies arī cilvēku aizturēšana, kuras laikā drošībnieki civilā apģērbā un maskās situši cilvēkus, ziņo "Tut". Atskanējuši arī vairāki blīkšķi – vai nu no apdullinošajām granātām vai pirotehnikas.

Portāls "Naša Ņiva" vēsta, ka daži rajona iedzīvotāji atvēruši savus vārtus, lai no drošībniekiem bēgošajiem protestētājiem būtu kur patverties.

Turpinoties protestiem, sestdien Minskā un citās pilsētās notika tradicionālie sieviešu solidaritātes gājieni. To laikā saskaņā ar oficiālajiem datiem aizturēti 114 cilvēki. Savukārt svētdien Minskā notika "Varoņu gājiens", kas pulcēja vairāk nekā 100 tūkstošus cilvēku. Solidaritātes pasākumi notika arī citur valstī. Minskā aizturēti ap 400 cilvēki. Savukārt Brestā protestētāji izgaiņāti ar ūdens lielgabalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!