Otrdienas vakarā slimnīcā 69 gadu vecumā miris ceturtais neatkarīgās Indonēzijas prezidents Abdurrahmans Vahids, kurš vadīja ceturto lielāko pēc iedzīvotāju skaita valsti pasaulē no 1999. līdz 2001.gadam, ziņo agentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Indonēzijas nacionālo ziņu aģentūru "Antara".

Vahids, kurš ir arī ievērojams musulmaņu garīdznieks un Indonēzijā ieguvis goda nosaukumu "Gus Dur" (tautas skolotājs), nonācis kādā Džakartas slimnīcā pirms četrām dienām, sūdzoties par nogurumu pēc ilgstoša brauciena pa musulmaņu skolām, ziņo interneta portāls Detik.com.

Bijušā valsts vadītāja nāves iemesls pagaidām netiek nosaukts, taču zināms, ka cita starpā viņam bijušas arī problēmas ar cukura saturu asinīs, bet pavisam nesen viņam veikta stomatoloģiska operācija. 1998.gadā Vahids pārcieta divus insultus.

Gandrīz aklo islāma reliģisko darbinieku ievēlēja valsts prezidenta amatā 1999.gadā vispārēja sajukuma gaisotnē pēc tam, kad no amata atkāpās ģenerālis Suharto, kas 30 gadus Indonēzijā bija valdījis ar "dzelzs dūri", un viņu īsu brīdi aizvietojušais viceprezidents Habibi.

Neraugoties uz lielo popularitāti, Vahids noturējās amatā tikai nepilnus divus gadus. Viņu atcēla no amata profesionāli politiķi ar impīčmentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!