Teroristiskā organizācija "Daesh Rietumāfrikas province" (ISWAP) audioierakstā paziņojusi, ka miris ir citas islāmistu organizācijas - Nigērijā bāzētās "Boko Haram" - līderis Abubakars Šekau, raksta "France24".

Šekau esot miris ap 18. maiju, detonējot spridzekli laikā, kad pēc kaujas viņam pakaļ dzinušies ISWAP pārstāvji, audioierakstā sacījis kāds, kurš uzdevies par ISWAP līderi Abu Musabu al-Barnavi.

Divi cilvēki, kas pazīstot al-Barnavi, aģentūrai "Reuters" sacīja, ka ierakstā dzirdamā balss bijusi ISWAP vadītāja balss.

Nigērijas izlūkdienesta ziņojumā, ar kuru dalījās valdības amatpersona un "Boko Haram" darbības pētnieki, arī teikts, ka Šekau ir miris.

Šekau nāve var novest pie vardarbīgu cīņu izbeigšanās starp abām grupām, ļaujot ISWAP piesaistīt "Boko Haram" kaujiniekus un nostiprināt savu ietekmi Nigērijas ziemeļaustrumos, prognozējuši politikas analītiķi. Tas ļautu ISWAP koncentrēt savu darbību pret valdību un bruņotajiem spēkiem.

Arī citus gadus izskanējusi informācija ka Šekau ir miris, taču šoreiz par terorista nāvi runāts jau ilgāku laiku - par to ziņojuši gan vietējie, gan pasaules mēroga mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!