Foto: DELFI
Pirmdien 95 gadu vecumā miris viens no ievērojamākajiem britu vēsturniekiem Ēriks Hobsbaums, atsaucoties uz ģimenes locekļiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēsturnieks agri pirmdienas rītā miris slimnīcā Londonā, kur ārstējis plaušu karsoni, pastāstīja tuvinieki. ”Viņš ļoti pietrūks ne tikai sievai Marlēnai, kura ar viņu bijusi 50 gadus, trīs bērniem, septiņiem mazbērniem un mazmazbērniem, bet arī daudziem tūkstošiem viņa darbu lasītāju un studentu visā pasaulē,” teikts vēsturnieka ģimenes paziņojumā.

Viņa popularitāte galvenokārt balstās viņa darbos par 20. gadsimta vēsturi, tai skaitā darbā ”Galējību laikmets” ("The Age of Extremes"), kurš tulkots 40 valodās.

Hobsbaums dzimis ebreju vecākiem 1917. gadā Ēģiptē. Kad Ērikam bija divi gadi, ģimene pārvācās uz Vīni, bet vēlāk uz Berlīni. 14 gadu vecumā Hobsbaums pievienojās Komunistiskajai partijai. 1933. gadā, nākot pie varas Ādolfam Hitleram, Hobsbaums devās uz Londonu. Pēc studijām Kembridžas Universitātē, kur ieguva doktora grādu, 1947. gadā Hobsbaums kļuva par lektoru Brikbekas Koledžā Londonā. 1948. gadā publicētas pirmās no vairāk nekā 30 vēsturnieka grāmatām, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!