Foto: AP/Scanpix

No gaisa triecienos Sīrijas pilsētā Alepo gūtajām traumām sestdien miris brālis zēnam, kura fotogrāfija no medicīniskās palīdzības saņemšanas brīža šonedēļ pāršalca pasauli, paziņoja žurnālists, kurš nofotografēja mazo zēnu Omranu.

"Desmit gadu vecais Ali nomira Alepo slimnīcā ar vēdera traumām," sacīja Mahmuds Raslans.

Šonedēļ pasaules plašsaziņas līdzekļu uzmanību izpelnījās Raslana fotogrāfija (redzama titulbildē) ar piecus gadus veco Omranu, kurš redzams pēc gaisa trieciena - apmulsis un putekļiem un asinīm klāts - sēžam krēslā neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

"Ali trieciena dienā operēja," stāstīja žurnālists, piebilstot, ka piektdien viņa veselības stāvoklis tika vērtēts kā stabils, bet sestdien tas pasliktinājās un zēns nomira.

Abi zēni ar vecākiem un vēl diviem ģimenes bērniem, trešdien tika izglābti no gruvešu apakšas pēc gaisa triecieniem nemiernieku kontrolētajā Katerdži rajonā.


Raslans stāstīja, ka ir ticies ar ģimeni un izteicis tai līdzjūtību. Viņš piebilda, ka ģimene cenšas izvairīties no uzmanības, jo vecāki baidās par atriebību pēc tam, kad dēla fotogrāfija izplatījās pa visu pasauli.

Gan Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma gaisa spēki, gan to sabiedrotie no Krievijas Alepo bieži veic gaisa triecienus nemiernieku kontrolētās teritorijas. Krievija pēc notikušā noliedza, ka tās spēki ir vērsuši gaisa triecienus pret civiliedzīvotājiem.

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības grupa "Amnesty International" iepriekš ir apsūdzējusi Krieviju un Asada režīmu par dzīvojamo teritoriju apšaudīšanu un šķietami apzinātu mērķēšanu uz slimnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!