ANO īpašais sūtnis Irākā Seržu Vjeira di Mellu otrdien miris no gūtajiem ievainojumiem pēc terora akta Bagdādē, kad bumbas sprādzienā tika sagrauta daļa no ANO pārstāvniecības ēkas.
Tādējādi pašlaik terora aktā nogalināto skaits sasniedzis vismaz 17. Pašlaik zināms par vismaz 40 ievainotajiem, taču vēl daudzi cilvēki palikuši zem gruvešiem.

Kā jau ziņots, spēcīgs sprādziens otrdien satricināja ANO galveno pārstāvniecību Irākas galvaspilsētās Bagdādes "Canal Hotel".

Seržu Vjeira di Mellu sprādzienā guva smagus ievainojumus, kas izrādījās nāvējoši. Viņa birojs atradās tiešā bumbas sprādziena tuvumā.

ANO pārstāvis paziņoja, ka tieši viņš, visticamāk, bija uzbrucēju mērķis, jo bumba sprāga automašīnu stāvvietā tieši zem viņa biroja. Kāds ANO darbinieks sacīja, ka redzējis dzeltenu cementa kravas automašīnu ietriecamies ēkas sienā un uzsprāgstam.

Sprādziena laikā ēkā atradās ap 380 cilvēkiem.

Sprādzienu izraisīja kravas automašīnā ievietoti spridzekļi. ASV militārpersonas sacīja, ka sprādziens bija tik spēcīgs, ka mājās logi izsisti pat pusotra kilometra attālumā. ASV militārie pārstāvji uzskata, ka sprādzienu pie ANO pārstāvniecības ēkas Bagdādē otrdien varēja sarīkot terorists pašnāvnieks. Pagaidām neviens grupējums nav uzņēmies atbildību.

ANO ieroču inspektori pirms ASV vadītās koalīcijas iebrukuma Irākā savu darbu veica no šīs viesnīcas.

Di Mellu Bagdādē ieradās 2.jūnijā, lai koordinētu visus ANO humāno dienestu centienus un sadarbotos ar ASV un Lielbritānijas amatpersonām Irākas atjaunošanai.

Sprādziens notika tajā pašā dienā, kad pirmdien valsts ziemeļos sagūstītais bijušais Irākas viceprezidents Taha Jasins Ramadans tika nodots ASV spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!