Foto: AFP/Scanpix

No gūtajām traumām mirusi ceturtdien savā vēlēšanu apgabalā Anglijas ziemeļos sašautā Lielbritānijas parlamenta deputāte Džo Koksa no opozīcijā esošās leiboristu partijas, vēsta vietējie mediji.

41 gadu vecā divu bērnu māte Koksa pēc incidenta Birstolā palikusi guļam asiņojot uz trotuāra, paziņojuši aculiecinieki.

Kā paziņoja policija, sieviete bija guvusi nopietnus ievainojumus un atradās kritiskā stāvoklī. Vieglus ievainojumus guvis arī kāds vīrietis vecumā no 40 līdz 50 gadiem.

Saistībā ar uzbrukumu aizturēts 52 gadus vecs vīrietis.

Telekanāls "Channel 4 News" atsaucas uz Koksas biroja sniegto informāciju, ka viņa sašauta un sadurta.

Pēc ziņām par deputātes sašaušanu par savu pasākumu apturēšanu paziņoja gan kampaņa par Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā (ES), gan kampaņa par tās izstāšanos.

"Mēs uz dienu apturam visus kampaņas pasākumus. Mūsu domas ir ar Džo Koksu un viņas ģimeni," teikts kampaņas "Britain Stronger In Europe" paziņojumā tviterī.

Koksa atbalstīja Lielbritānijas palikšanu ES, tomēr nav skaidrs, vai uzbrukumam ir kāda saistība ar nākamnedēļ paredzēto referendumu.

Tikmēr Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons atcēlis ceturtdienas vakarā Gibraltārā paredzēto pasākumu atbalstam Lielbritānijas palikšanai ES.

"Ir pareizi, ka pēc šausmīgā uzbrukuma Džo Koksai atcelti visi kampaņas pasākumi. Es nerīkošu šīvakara mītiņu Gibraltārā," tviterī raksta Kamerons.

"Britain Stronger in Europe" paziņoja, ka Kamerons jau ir ieradies Gibraltārā un vēlāk ceturtdien izdos paziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!