Trim gados jauniem amerikāņu misionāriem, kuri izplatīja kristiešu kompaktdiskus un videofilmas Dubaijas emirāta ielās, draud piecu līdz desmit gadu cietumsods, otrdien ziņoja Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) prese.
28 gadus vecais Čārlzs Ešlijs Gīrlings tiks tiesāts par kristietības propagandu, ziņoja laikraksts "Gulf News". Vēl turpinās izmeklēšana pret diviem citiem misionāriem, kas martā tika apcietināti vienā no dzīvākajām Dubaijas ielām, kad viņi izdalīja kristiešu materiālus garāmgājējiem.

Visi trīs misionāri ir atbrīvoti pret galvojumu. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem, tad var tikt ieslodzīti cietumā uz pieciem līdz 10 gadiem, ziņoja laikraksts "Al-Khaleej".

Dubaijas ģenerālprokurors Ibrahīms Bumelha paziņoja, ka amerikāņi atzinušies piederībā kādai ASV misionāru organizācijai un ieradušies AAE propagandēt kristietību arābu un Persijas līča valstu pilsoņu vidū.

Viņš piebilda, ka izplatītajos materiālos kristietība un islāms bija salīdzināti musulmaņus aizskarošā veidā.

ASV vēstniecība atteicās apstiprināt vai noliegt ziņas par šiem arestiem.

AAE ir atļautas sabiedriskas kristiešu lūgšanu vietas, bet saskaņā ar valsts islāma likumiem kristiešiem ir stingri aizliegts nodarboties ar evaņģelizāciju musulmaņu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!