Foto: AFP/Scanpix
Opozīcijas atbalstītāji pulcējas mītiņam “Par godīgām vēlēšanām” Puškina laukumā Maskavā, lai izrādītu nepatiku pret prezidenta vēlēšanu rezultātiem, kurās uzvarēja premjerministrs Vladimirs Putins. Mītiņā pieprasīšot rīkot pirmstermiņa prezidenta un parlamenta vēlēšanas, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Mēs prezidenta vēlēšanas uzskatām par nebrīvām un neleģitīmām. Tās vadīja tā pati vēlēšanu komisija, kas jau zagusi mūsu balsis 4. decembrī. Pie tām nepielaida [vēlēšanām] neatkarīgus kandidātus, visa galvenā prese strādāja vienam kandidātam – Vladimiram Putinam,” teikts mītiņa organizācijas komitejas paziņojumā.

Pēc BBC korespondenta aplēsēm Puškina laukumā sapulcējušies aptuveni 20 tūkstoši cilvēku.Krievijas "Kreisās frontes" līderis Segejs Udaļcovs uzrunājis mītiņa dalībniekus un paziņojis, ka neies prom, kamēr neaizies Putins.

Aptuveni kilometru tālāk Manēžas laukumā notiek prokremlisko jaunatnes organizāciju rīkots mītiņš.

Jau vēstīts, ka Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis premjerministrs Vladimirs Putins, iegūstot 63,75% balsu, un līdz ar to vēlēšanu otrā kārta nebūs nepieciešama, pirmdien paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Vladimirs Čurovs.

Pārējie kandidāti vēlēšanās bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs un partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!