Foto: ""Purina"

Viļņas Katedrāles laukumā piektdien notiek "Lietuvas ģimeņu kustības" organizētais mītiņš, kura dalībnieki pauž kritiku par valdības darbu, raksta portāls "Delfi.lt".

Mītiņa organizatori iepriekš pauduši, ka pasākumu apmeklēs pieci līdz desmit tūkstoši cilvēku. Pēc jaunākajām policijas aplēsēm, ap pulksten 11.40. laukumā bija ieradušies aptuveni 4500 cilvēku.

Pasākuma organizatori centās uzsvērt nepieciešamību aizvadīt miermīlīgu mītiņu. "Lietuvas ģimeņu kustības" pārstāvis Viktors Jašinsks aicināja nepakļauties provokācijām un norādīja, ka "mērķis nav uzsākt nemierus".

Kā norāda portāls "Delfi.lt", uz mītiņu devušies dažāda vecuma cilvēki. Divas žurnālistu intervētas dāmas, runājot par valdības darbu, uzmanību pievērsušas ar ārpolitiku saistītiem aspektiem, tostarp migrācijas jautājumiem, kā arī sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju.

Foto: DELFI / Josvydas Elinskas

Mītiņā uzstājās arī Seima Lietuvas reģionālās frakcijas deputāte Beata Petkeviča. "Man kā jaunai politiķei ir liels gods šodien runāt ar jums, īstiem Lietuvas patriotiem, kuri dosies uz uzvaru, ies ar savu viedokli, ar savām vēlmēm līdz galam. Un, ja mēs savu mērķi nesasniegsim, mums pastāvīgi jāpretojas," sacījusi deputāte.

Skatuvi, uz kuras kāpj pasākuma galvenie organizatori un dalībnieki, rotā plakāti, kuros vēstīts: "Mazāk Briseles, vairāk veselā saprāta!"; "Seima deputāts bez sirdsapziņas, Tauta bez nākotnes"; "STOP nelegālajai imigrācijai"; "Apturiet diktatūru Lietuvā" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!