Japānas Transporta ministrija piektdien iesniedza kriminālsūdzību pret autobūves kompāniju "Mitsubishi Motors Corp." par to, ka tā slēpusi vismaz 64 tūkstošus sūdzību par automašīnu defektiem.
Neilgi pēc kriminālsūdzības iesniegšanas kompānijas prezidents Kacuhiko Kavasoe paziņoja transporta ministram Hadzimem Moritam, ka atkāpsies no amata.

Kriminālsūdzība tika iesniegta Tokijas pilsētas policijā par sevišķi ļaunprātīgiem Kravas pārvadājumu automašīnu likuma pārkāpumiem, paziņoja Transporta ministrijas patērētāju biroja amatpersona Jukikadzu Komijama.

Policija pārņems izmeklēšanu pēc tam, kad Transporta ministrija konstatēja, ka firmas amatpersonas viltojušas dokumentus, lai slēptu pircēju sūdzības.

Ministrija arī aicināja Tokijas apgabaltiesu sodīt "Mitsubishi Motors" par to, ka tā slēpusi defektīvās produkcijas izņemšanu no apgrozības.

Firmas prezidents piektdienas rītā tikās ar transporta ministru un paziņoja, ka plāno atkāpties no amata.

"Ar mūsu automašīnu kvalitāti saistītais incidents ir radījis problēmas mūsu klientiem un viņu uzticības zaudēšanu. Ir ļoti nožēlojami, ka tas noticis, un es plānoju atkāpties, lai uzņemtos atbildību," sacīja Kavasoe.

Firmas prezidents augustā atzinās, ka "Mitsubishi Motors" nav informējusi Japānas Transporta ministriju par pircēju sūdzībām vismaz kopš 1977.gada.

Skandāls izcēlās jūlijā, kad Transporta ministrijas veiktā inspekcijā tika atrasti dokumenti par defektīvām automašīnām, kuri bija paslēpti darbinieku ģērbtuvēs firmas galvenajā birojā.

Firma pēdējos divos gados nav ziņojusi par apmēram 800 automašīnu defektiem un slēpusi 64 tūkstošus pircēju sūdzību šajā laika posmā, ziņoja aģentūra "Kyodo News Service". Šādas rīcības rezultātā defekti izraisīja vismaz sešas avārijas, no kurām vienā tika ievainots cilvēks.

"Mitsubishi Motors" kopš šīs inspekcijas ir paziņojusi par vairāk nekā 700 tūkstošu automašīnu atsaukšanu visā pasaulē, kuru kopējā vērtība ir 7,5 miljardi jenu (43 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!