Mjanmā ceturtdien turpinās iedzīvotāju masu protesti valsts lielākajā pilsētā Jangonā, raksta "Newsru.com". Pēc aptuveniem aprēķiniem pilsētā sapulcējušies 70 000 cilvēku, turklāt neskatoties uz varas iestāžu brīdinājumiem par to, ka drošības spēki ir tiesīgi šaut uz jebkuru, kas piedalās protesta akcijā.
Daži avoti ziņo, ka drošības spēki pāri cilvēku galvām raisījuši brīdinājuma šāvienus, tādējādi cenšoties izgaiņāt pūli, viens cilvēks esot pakritis, tomēr nav zināms, vai viņš ir gājis bojā un vai tajā vainojami drošības spēki.

Protestētāji bija sākuši apmētāt ar akmeņiem policijas automašīnas, neilgi pēc tam drošības spēki sāka pret demonstrantiem izmantot ugunsmetējus. Pirms tam pūļa izklīdināšanai tika izmantota arī asaru gāze un steki. Pašlaik policija bloķējusi Jangonas ielas, lai nepieļautu pūļa pārvietošanos.

Protesta akcijas pret militāro huntu turpinās jau desmit dienas, to laikā gājuši bojā vismaz pieci cilvēki, aizturēto skaits precīzi nav zināms, tas svārstās no 200 līdz 500.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!