Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mjanmas militāras vienības joprojām pastrādā kara noziegumus pret vietējo rohindžu minoritāti, atsaucoties uz "Amnesty International" pētījumu, raksta portāls "Vice News".

Ziņojumā teikts, ka Mjanmas bruņotie spēki cīņā pret Rakhainas nemierniekiem vainojami jaunos kara noziegumos, tostarp ārpustiesas slepkavībās un spīdzināšanā. Militārā vienība, kas pastrādājusi šīs zvērības bijusi iesaistīta arī 2017. gadā notikušajos noziegumos pret rohindžu pārstāvjiem, ziņo medijs.

Pēdējais vardarbības vilnis noticis janvārī, kad nemiernieki nogalināja 13 policijas darbiniekus. Mjanmas civilā valdība pēc šī uzbrukuma pavēlējusi nemiernieku sakaušanu, tomēr pētījums atklāj, ka no bruņoto spēku atbildes cietuši arī nevainīgi vīrieši, sievietes un bērni. "Amnesty International" aicinājusi Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomi nodot noziegumu izskatīšanu Starptautiskajai Krimināltiesai.

2017. gada augustā Mjanmas bruņotie spēki vērsās pret rohindžu pārstāvjiem Rakhainas reģionā. Tā rezultātā tūkstošiem civiliedzīvotāju zaudēja dzīvību, savukārt vairāk nekā 700 000 cilvēku bija spiesti pamest valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!