Mobilo sakaru lietotāju skaits šogad Lietuvā pārsniegs fiksēto tālruņu lietotāju skaitu, un pašreiz abu telekomunikāciju sakaru lietotāju skaits jau ir izlīdzinājies.
Par to piektdien Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā "Lietuvas dienu Latvijā 2002" ietvaros rīkotajā seminārā pavēstīja Lietuvas informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas "Infobalt" prezidents Vītauts Vitkausks (Vytautas Vitkauskas).

Viņš sacīja, ka pašreiz Lietuvā ir aptuveni 1,050 miljoni fiksēto tālruņu lietotāju un apmēram tikpat arī mobilo sakaru lietotāju.

"Infobalt" izpilddirektors Džugs Juknis norādīja, ka mobilo sakaru tirgus Lietuvā pērn dubultojās no 13% līdz 27% no kopējā iedzīvotāju skaita un šogad mobilo sakaru liettotāju skaits varētu pieaugt līdz vairāk nekā 40%. Šo straujo mobilo sakaru izplatību Lietuvā sekmēja tieši trešā mobilo sakaru operatora "Tele2" ienākšana, kas būtiski veicināja mobilo sakaru cenu samazināšanos.

Vitkausks arī informēja, ka šā gada beigās Lietuvā beidzas Lirtuvas monopoltiesības Lietuvas fiksēto tīklu kompānijai "Lietuvos Telekomas" un līdz ar to ir prognozējama telekomunikāciju tirgus vēl lielāka "atdzīvošanās". Tāpat Lietuvā šā gada beigās ir paredzama jauna telekomunikāciju likuma pieņemšana, kas atbilstu visām Eiropas Savienības prasībām.

Lietuvā darbojas trīs mobilo sakaru operatori - "Omnitel", "Bite GSM" un "Tele2", kā arī fiksēto telekomuniāciju monopolists "LIetuvos Telekomas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!