Modeļu aģentūra “Elite”, kas pārsāv tādas slavenības kā Sindija Krauforde un Naomi Kempbela, ceturtdien atvainojusies modelēm un viņu ģimenēm pēc tam, kad BBC demonstrēja dokumentālus kadrus, kuros kāda “Elite” amatpersona uzmācas modelēm ar seksuāliem priekšlikumiem.
Aģentūras Milānas birojs ceturtdien informēja, ka “Elite” priekšsēdētājs Džons Kasablankass nācis klajā ar paziņojumu, “bez ierunām atvainojoties” par atsevišķu aģentūras darbinieku “šokējošo, nepieņemamo un absolūti nepiedienīgo” uzvedību.

Dokumentālie kadri tikuši uzņemti ar slēptu kameru. Lai atmaskotu aģentūras amatpersonu rīcību, kāda reportiere sešus mēnešus Milānā izlikusies par iesācēju modeli.

Simtiem jaunu meiteņu ik gadu dodas uz Milānu darba meklējumos un cieš no aģentu un sabiedrisko attiecību aģentūru darbinieku uzmācības. Parasti meitenes tiek pievilinātas ar bezmaksas narkotikām un nosūtītas uz naktsklubiem, kur viņām tiek ieteikts stāties intimās attiecībās ar “klientiem”. Dažkārt tas notiek par samaksu, liecina slepeni uzfilmētā reportāža. Filmā redzami četri aģentūras “Elite” darbinieki, kuri tagad ir apcietināti un viņu pārkāpumi tiek izmeklēti.

“Elite” Eiropas biroja priekšsēdētājs Džeralds Marī slepeni uzfilmētajā materiālā žurnālistei, kura izliekas par modeli, izsaka šādu priekšlikumu: “Maksāšu tev vienu miljonu liru (305 lati), ja pārgulēsi ar mani.” Aģentūra arī solījusi pārskatīt aizbildņu sistēmu, kas līdz šim tika izmantota, lai aizsargātu mazgadīgās modeles, “lai tādi gadījumi kā uzfilmētajā materiālā vairs neatkārtotos.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!