Spānijas galvaspilsētā Madridē šonedēļ notiekošajā modes šovā aizliegts piedalīties piecām modelēm viņu pārmērīga kārnuma dēļ, paziņojis ārsts, kurš novērtēja modeļu ķermeņa masas indeksu.
Šovs "Pasarela Cibeles", kurš tiek rīkots 45.reizi, pagājušā gada septembrī kļuva par pirmo modes šovu pasaulē, kurā tika piemēroti ANO Pasaules veselības organizācijas noteiktie svara ierobežojumi. Arī septembrī šovā tika aizliegts piedalīties piecām modelēm.

Viena no modelēm Marija Kampoja, kura pagājušajā reizē tika diskvalificēta nepietiekama svara dēļ, šoreiz drīkst piedalīties.

"Es darīju, ko spēju, un esmu to panākusi," Spānijas sabiedriskajai televīzijai sacīja Kampoja.

Pavisam šovā atļauts piedalīties 64 modelēm, kuras atbilst minimālajam nepieciešamajam ķermeņa masas indeksam - ķermeņa svara attiecībai pret auguma garumu.

Pēc tam, kad pagājušajā gadā nepietiekamas ēšanas dēļ nomira divas latīņamerikāņu modeles, dizaineri no tādām modes mekām kā Ņujorka, Londona, Milāna un Parīze ir solījuši pievērsties šim jautājumam, lai nodrošinātu, ka uz mēles skatēs kāpj tikai veselīgas miesasbūves sievietes.

Visā pasaulē ir izskanējuši protesti pret to, ka modes industrija popularizē īpaši kārna ķermeņa modeli, kas sievietēm var izraisīt ēšanas traucējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!