Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo lidostā otrdienas rītā atskanējuši sprādzieni, pēc kuriem sekojusi apšaude, ziņo vietējie mediji. Pa gabalu bijis redzams, ka no lidostas teritorijas, kurā nobāzējušies arī Āfrikas Savienības miera uzturētāji, pacēlies augsts dūmu mākonis.

Vietējie žurnālisti norāda, ka dzirdēti divi sprādzieni, no kuriem vismaz vienu aktivizējis spridzinātājs pašnāvnieks pie lidostas kontrolpunkta. Tiek ziņots par cietušajiem apsargu vidū.

Lidosta atrodas tā dēvētajā Mogadīšo zaļajā jeb drošajā zonā, kurā uzturas ANO un Āfrikas Savienības misijas, kā arī darbojas vairāku valstu vēstniecības un pārstāvniecības.

Līdzīgus uzbrukumus līdz šim rīkojusi džihādistu teroristu organizācija "Al Shabab", kura saistīta ar "Al Qaeda". Tā līdz šim veikusi neskaitāmus uzbrukumus dažādās valsts vietās, tostarp Mogadīšo, ar mērķi gāzt ANO atbalstīto valdību. Uzbrukumu skaits pēdējā laikā ir ievērojami pieaudzis, jo tuvojas vēlēšanas, norāda BBC.

"Al Shabab" ir padzīta no lielākajām pilsētām, kuras reiz bija džihādistu kontrolē, bet grupējums joprojām rada lielus draudus esošajai varai. Pēdējo nedēļu laikā galvenokārt viesnīcām uzbrukts gan ar sprāgstvielām pildītās automašīnās, gan kaujinieku reidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!