Foto: AFP/Scanpix
Moldovas galvaspilsētas Kišiņevas ielās arī piektdien vairāki tūkstoši cilvēku protestēja pret jauno valdību, vēsta "International Business Times".

Ziņu aģentūra AP informē, ka šī ir jau trešā diena, kad Kišiņevā notiek protesti, kurās piedalās desmitiem tūkstošu cilvēku.

"Es vēlos, lai Moldova būtu brīva valsts, nevis atkarīga no oligarhiem. Mums vienreiz pietiek ar šo korupciju! Mēs vēlamies, lai cilvēkiem būtu pienācīgas darba vietas un atalgojums, lai nebūtu jābrauc strādāt uz ārzemēm," ziņu aģentūrai AP paudis protestants Aleksandru Balabans.

Jau ziņots, ka trešdien daļa demonstrantu pat ielauzās parlamenta ēkā. Varasiestādes paziņojušas, ka sadursmēs ievainojumus guvis 31 cilvēks, tai skaitā 27 policisti.

Kā vēstīja Ukrainas ziņu medijs "Unian", parlamenta ieņemšanā piedalījās kā prokrievisko partiju, tā arī proeiropeiskās platformas "Cieņa un patiesība" (DA) atbalstītāji.

Lielākā daļa deputātu evakuēti vēl pirms protestēju iebrukuma parlamenta ēkā.

Politiskā krīze Moldovā aizsākās oktobra beigās, kad valdība demisionēja korupcijas skandāla rezultātā.

Vēstīts, ka Moldovas parlaments trešdien apstiprināja jauno valsts valdību, kuru vada līdzšinējais informācijas tehnoloģiju un sakaru ministrs Pāvels Filips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!