Foto: AFP/Scanpix
Moldovas Ģenerālprokuratūra izvirzījusi apsūdzības uzņēmējam Gabrielam Stati, kurš iepriekš ticis aizturēts Ukrainā un izdots Kišiņevai, piektdien vēsta "RIA Novosti".

Uzņēmēju apsūdz varas sagrābšanas mēģinājumā un masu nekārtību organizēšanā.

Viņam draud 25 gadu cietumsods.

Stati un viņa apsargs Aurels Marinesku ir aizturēti uz 30 diennaktīm un pašlaik atrodas izmeklēšanas izolatorā.

Stati, kuru sauc par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Moldovā, nodarbojas ar naftas un būvniecības biznesu. Viņš arī vada nevalstisko organizāciju "Studentu un jaunatnes savienība".

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā, protestējot pret komunistu uzvaru parlamenta vēlēšanās, Kišiņevā sākās masu demonstrācijas, kas otrdien pārauga vardarbībā, demonstrantiem ieņemot un izdemolējot parlamenta ēku un prezidenta kanceleju.

Moldovas prezidents Vladimirs Voroņins apgalvo, ka nekārtības, kuras viņš uzskata par apvērsuma mēģinājumu, organizējuši Moldovas opozīcijas līderi, kā ari kaimiņvalsts Rumānijas naidīgie spēki.

Tikmēr Gabriela tēvs, kompānijas "ASCOM GROUP" prezidents Anatols Stati Moldovas varas iestāžu darbības uzskata par mēģinājumu atņemt biznesu viņa ģimenei. "Tas ir netīrs Voroņina klana spiediens ar mērķi piesavināties Stati ģimenes īpašumus," norādīja Anatols.

Viņš jau paziņoja, ka saistībā ar Moldovas valdības spiedienu "ASCOM" pārtrauc darbu republikā, "līdz demokrātiskā režīma nodibināšanai tajā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!