Kloda Monē glezna no sērijas "Ūdensrozes" pirmdien pārdota par vairāk nekā 20,9 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 12,56 miljoniem latu) pirmajā "Christie's" pavasara izsolē Ņujorkā.
Anonīms solītājs pa telefonu piedāvāja šo summu par impresionisma meistardarbu, kuru Monē gleznoja savā pasaulslavenajā Živernī dārzā Francijā 1906.gadā.

Gleznu bija iecerēts pārdot par summu no 20 līdz 25 miljoniem dolāru (no 12 līdz 15 miljoniem latu).

Rekordcena par vienu no "Ūdensrozēm" tika piesolīta 1999.gada novembrī, un tā tika pārdota par 22,5 miljoniem dolāru (aptuveni 13,5 miljoni latu).

Tomēr vakara pārsteigums bija Gustava Kaijebota "Cilvēks uz balkona, Hosemana bulvāris" pārdošana par 14,3 miljoniem dolāru (aptuveni 8.58 miljoni latu).

Šī gelzna, pēc "Christie's America" prezidenta Kristofera Bērdža vārdiem, bija "visnozīmīgākais Kaijebota darbs, kas jebkad ir piedāvāts publiskā izsolē," un tā tika pārdota par apmēram diviem miljoniem dolāru (1,2 miljoniem latu) vairāk nekā noteiktā sākumcena.

Pjēra Ogista Renuāra portrets tika pārdots par astoņiem miljoniem dolāru (aptuveni 4,8 miljoni latu).

Vēl viena Monē glezna "Ūdensrožu dīķis" tika pārdota par 6,8 miljoniem dolāru (4,08 miljoni latu), daudz zemāk par tās vērtību, kas bija apmēram seši līdz deviņi miljoni dolāru (aptuveni 3,6 - 5,4 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!