Izraēlas ārējās izlūkošanas dienests "Mossad" septembrī īstenojis plašu un pārdrošu operāciju, lai atklātu sen pazuduša karavīra likteni, atsaucoties uz Izraēlas līdera Naftali Beneta (attēlā) atklāto, raksta "Al Araby".

Dienests esot mēģinājis noskaidro sen pazudušā aviācijas navigatora Rona Arada likteni. Arads 1986. gada bombardēšanas kampaņas laikā pameta virs Libānas avarējušu lidmašīnu un piezemējies dzīvs. Zināms, ka viņš nonācis tobrīd Libānā aktīvā šiītu politiskās partijas "Amal" militārā atzara kaujinieku gūstā. "Amal" pārsvarā nesadarbojas ar citu Libānā bāzēto šiītu grupējumu "Hezbollah", bet ir vienlīdz naidīgi pret Izraēlu.

Lidmašīnas pilotu Izraēlas spēki izglāba, bet Arada liktenis palika noslēpumā tīts. Tiek uzskatīts, ka viņš ir miris, taču arī tam līdz šim apstiprinājums nav gūts.

Gadiem ilgi Arada likteņa noskaidrošana bijusi politiski karsts temats, ņemot vērā mediju uzturēto sabiedrības lielo interesi par to. Tagad Benets paziņojis, ka notriektā navigatora likteņa noskaidrošanai aizvadīta pārdroša "Mossad" operācija, bet tas arī esot viss, ko pagaidām varot atklāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!