Lielākajā Irākas pilsētā Mosulā sākušies asiņaini konflikti starp iebraukušajiem teroristiem un vietējiem, kuri iebilst pret ārvalstnieku ietekmi grupējumā, vēsta "Ara News".

"Grupējuma līderi iebraucējiem no ārvalstīm piešķīruši augstas pozīcijas "Daesh" rangos dažādās "Islāma valsts" institūcijās, piemēram policijas departamentā, Šariata tiesā un treniņnometnēs," vēsta mediju aktīvists Ali al Huseins. Tas savukārt nepatīkot vietējiem džihādistiem, kuri apgalvo, ka cīnās par savu zemi un cilvēkiem pret valdību, kurdiem un ASV vadīto starptautisko koalīciju.

Bruņotas nesaskaņas sākušās trešdien kādā treniņnometnē Mosulā pēc tam, kad kāds irākietis atteicies paklausīt no ārvalstīm iebraukuša džihādista pavēles.

Tas, kura pavēle netika pildīta uzsācis apšaudi un tajā iesaistījušies vismaz 20 cilvēki. Savstarpējo nesaskaņu risināšanā izmantoti vieglie šaujamieroči. Rezultātā vismaz divi kaujinieki nogalināti, bet septiņi ievainoti.

Patlaban Irākas armija un kurdu pešmergas spēki ar ASV vadītās starptautiskās koalīcijas gaisa atbalstu nostiprinās Mosulas tuvumā, lai sagatavotos tās atbrīvošanas operācijai.

Nīnives reģionā esošā Mosula ir otra nozīmīgākā "Daesh" kontrolētā pilsēta pēc Rakas Sīrijā, kuru džihādisti dēvē par sava pašpasludinātā kalifāta galvaspilsētu. Pirms to ieņēma "Daesh" pilsētā dzīvoja vairāk nekā divi miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!