Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Mozambikas ziemeļos kaujā pret radikālajiem islāmistiem gājuši bojā pieci Krievijas privātās militārās kompānijas algotņi, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo vietējais portāls "Carta de Mocambique".

Incidents esot noticis 27. oktobrī Kabu Delgadu provincē. Krievijas algotņu kolonnai uzbrukts no slēpņa, ko ierīkojuši vietējie radikālie islāmisti. Uzbrukumā gājuši bojā 20 Mozambikas valdības spēku karavīri un pieci krievi.

Šī informācija pagaidām gan nav apstiprināta citos avotos un Krievija ziņas par iespējamo savu pilsoņu nāvi nav komentējusi.

Mozambikas ziemeļos kopš 2017. gada notiek kaujas starp valdības spēkiem un džihādistiem.

Mozambika 2015. gadā noslēgusi militāri tehniskās sadarbības līgumu ar Krieviju, bet 2016. gadā militārās sadarbības līgumu. Tomēr oficiāli par Krievijas spēku nosūtīšanu uz Mozambiku nav ziņots.

Oktobra sākumā britu laikraksts "The Times" ziņoja, ka Mozambikā ieradušies 200 Krievijas algotņi un trīs helikopteri cīņai pret džihādistiem.

Oktobra sākumā "Carta de Mocambique" ziņoja par kompānijas "Vagner" algotņa bojāeju islāmistu uzbrukuma laikā. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs toreiz komentēja, ka šajā Āfrikas valstī Krievijas karavīru nav.

Kopš 2014. gada Krievija ir noslēgusi militārās sadarbības līgumus ar vairāk nekā 20 Āfrikas valstīm, atgādina "Radio Svoboda".

Krievija aktīvi mēģina dibināt saites kontinentā un gadu gaitā ir norakstījusi miljardiem dolāru parādus no aizdevumiem, ko Āfrikas valstīm izsniedza PSRS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!