Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā palīdzības organizācija "Ārsti bez robežām" ("Medecins sans frontieres", MSF) paziņojusi, ka Saūda Arābijas vadītās koalīcijas uzlidojumos Jemenas korāna skolai Haidanas pilsētā sestdien nogalināti desmit un ievainoti 28 bērni.

Uzlidojumi notikuši Saadas provincē, kur bāzējušies Irānas atbalstītie huti šiītu nemiernieki.

MSF pārstāvis Malaks Šahers ziņu aģentūru AFP informējis, ka visi upuri, kas nogādāti organizācijas uzturētajā lauka hospitālī, ir jaunāki par 15 gadiem.

Koalīcijas vadība šo informāciju noliegusi, paziņojot, ka uzlidojums veikts kaujinieku mācību nometnei, un apsūdzot nemierniekus, ka viņi izmanto bērnus gan kā dzīvo vairogu, gan kā ziņnešus, apsargus un kaujiniekus.

"Objekts, kas tika bombardēts, ir liela kaujinieku mācību nometne," teikts koalīcijas pārstāvja ģenerāļa Ahmeda Asiri paziņojumā, kas nosūtīts ziņu aģentūrai AFP.

Saūda Arābijas oficiālā ziņu aģentūra "Saudi Press Agency" iepriekš vēstīja, ka koalīcijas lidmašīnas devušas triecienu huti mācību nometnei Saadā, nogalinot vairākus nemierniekus, tai skaitā vienu no viņu līderiem, kas identificēts kā Jehja Munasars Abu Rabua.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!