Lībijas revolūcijas līderis Muamars Kadafi uzskata, ka daudzpartiju demokrātija māna tautu un, nepiedāvājot viņiem nekādu reālu varu, vienmēr ir gatava iedzīvotājus "apseglot", saskaņā ar Lībijas oficiālās informācijas aģentūras "Jana" informāciju raksta "Ria Novosti".
"Viņi runā par varas pāriešanu no vienas partijas pie otras. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka uz cilvēkiem jāj kā uz ēzeļiem," paziņojis Kadafi, kurš bijis valsts līderis kopš 1969.gada, tomēr nekad nav bijis valsts amatā.

"Pasaulei jau ir līdz kaklam partijas un vēlēšanas. Pat rietumu inteliģencei partiju sistēma un vēlēšanu farss rada riebumu. Viņi saprot, ka tas, kas notiek, ir nevis demokrātija, bet gan falsifikācija. Galu galā pasaulē nostiprināsies tautu vara, kas sagraus visas šīs sistēmas," pārliecināts Lībijas līderis.

Kadafi apgalvo, ka viņa valsts ir uzticīga bezpartiju uzbūvei, sniedzot tautai lielāku brīvību nekā rietumu demokrātija. Kritiķi gan norāda, ka Lībijas tautas vara ir tikai aizsegs autoritāram režīmam, kas atstāj tautu nabadzībā.

Lībijā 1977.gadā tika likvidētas visas valsts institūcijas, un kopš tā laika tauta lemj savu likteni ierastajā veidā – ar tautas sanāksmēm un komitejām. Lībijā joprojām nav Konstitūcijas, un pamatlikuma vietu ieņēmis Korāns. Sabiedrības pamatprincipi ierakstīti "Zaļajā grāmatā" – dokumentā, kuru sagatavojis Kadafi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!