Foto: Reuters/Scanpix

Zimbabves galvaspilsētā Hararē nule kā atklātais piemineklis 92 gadus vecajam prezidentam Robertam Mugabem izsaucis izsmiekla vētru sociālajos tīklos, bet pats valsts galva atzinis, ka ar tēlnieka veikumu ir apmierināts.

Četrus metrus augstā skulptūrā, kuru radījis vietējais tēlnieks Dominiks Benhura, attēlo Mugabi ar brillēm un ūsām, viņa labā roka ir pacelta gaisā, pirksti savilkti dūrē.

"Roberts Mugabe ticis skulpturāli apvainots, un viņš to nav sapratis," tviterī raksta avīzes īpašnieks un aktīvists Trevors Nkube. "Ja es būtu Roberts Mugabe diktators, es [tēlnieku] arestētu un statuju iznīcinātu."

Citi sociālo tīklu lietotāji nosprieduši, ka tēlniekam savācis "Supermens Simpsonu stilā".

Savukārt pats valsts galva pauž gandarījumu par savu atveidojumu skulptūrā.

"Tā ir brīnišķīga māksla, un mākslinieki, dabīgi, ir apdāvināti ļaudis, absolūti apdāvināti," laikraksts "Herald" citē Mugabes teikto. "Redzēt sevi šādā veidā attēlotu un atdarinātu, ir kas tāds, ko nevar novērtēt, tikai pasakot "paldies"."

Arī tēlnieks pārmetumus noraida.

"Es pieņēmu šo izaicinājumu un strādāju, cik vien labi varēju. Parasti es portretus neveidoju. Saprotams, tas nesanāca tāds, kādu to daži cilvēki sagaidīja," skaidroja Benhura.

Neskatoties uz savu cienījamo vecumu un vājo veselību, Mugabe ir solījis 2018. gadā vēlēšanās kandidēt uz pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!