Francijas satīriskais izdevums "Charlie Hebdo" pārpublicējis 12 pretrunīgi vērtētās Muhameda karikatūras, bet uz vāka izvietojis jaunu oriģinālzīmējumu.
Francijas tiesa otrdien noraidīja vietējo musulmaņu prasību konfiscēt žurnāla metienu, tāpēc nedēļas izdevuma trešdienas numurs, kurā pārpublicētas pagājušā gada septembrī dāņu laikrakstā "Jyllens-Posten" ievietotās 12 Muhameda karikatūras, netraucēti nonācis tirdzniecībā.

Trešdienas numuru rotā virsraksts: "Fundamentālistu satriektais Muhameds", zem kura ievietots zīmējums, kas attēlo raudošu Muhamedu, slēpjam savu seju plaukstās. Karikatūras paraksts vēsta: "Ir grūti būt muļķu mīlētam".

Pēc uzvarētās otrdienas tiesas sēdes "Charlie-Hebdo" redaktors Filips Vals žurnālistiem teica: "Tās mums visiem ir labas ziņas. Mēs aizstāvam kariķēšanas un satīras tiesību principu."

Tiesnesis noraidīja Francijas musulmaņu organizāciju, tai skaitā Francijas Musulmaņu ticības padomes (CFCM) un Parīzes un Lionas Lielo mošejas prasību, kurā tika apgalvots, ka žurnāls pārkāpj reliģiskās ticības respektēšanas principu.

Tomēr tiesa neizskatīja prasību pēc būtības un to noraidīja tehnisku iemeslu dēļ, norādot, ka prasītāji nav ievērojuši vairākus procedūras noteikumus.

Avoti "Charlie-Hebdo" pavēstīja, ka izdevuma birojs un vairāki redakcijas darbinieki pirms trešdienas numura iznākšanās atradās policijas apsardzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!