Arestētais Adžmals Amirs Kasabs atteicies no iepriekš sniegtās atzīšanās uzbrukumos Mumbajā, piektdien vēsta "SkyNews".

Jaunais cilvēks, kurš tiek uzskatīts par vienīgo izdzīvojušo teroristisko aktu dalībnieku, kuros Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā nogalināti gandrīz 200 cilvēki, paziņoja, ka iepriekš atzinies līdzdalībā uzbrukumos spīdzināšanas rezultātā.

Pēc jauna advokāta iecelšanas šī gada aprīlī Kasaba aizstāvība tiesā sākusi darboties daudz agresīvāk. Piemēram, advokāti mēģināja pārliecināt tiesu, ka uzbrukuma brīdī teroristam bija vien 16 gadi, tāpēc lieta jānodod izskatīšanai nepilngadīgo tiesā. Pēc mediju rīcībā esošiem datiem, Kasabam bija nevis 16, bet gan 21 gads.

Turklāt Mumbajas uzbrukumu laikā tika uzņemts fotoattēls, kurā redzams Kasabam līdzīgs kaujinieks, bruņots ar automātu.

Februārī policija Kasabu formāli apsūdzēja "karā" pret Indiju. Viņš tika arestēts uzbrukumu dienā brīdī, kad mēģināja atstāt pilsētu, un kopš tā laika atradies Indijas cietumā.

Saistībā ar uzbrukumiem Indija izvirzīja apsūdzības vēl 37 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka 26. decembrī teroristi sagrābuši ķīlniekus divās galvenajās Mumbajas luksusa viesnīcās "Taj Mahal" un "Oberoi Trident", kā arī ebreju centrā "Nariman House".

Uzbrukumos gājuši bojā vairāk nekā 170, bet ievainoti 300 cilvēki. Tika nogalināti deviņi teroristi.

Indijas vadība uzbrukumos vaino Pakistānā bazēto nemiernieku grupējumu "Lashkar -e-Taiba". Islamabada šos apgalvojumus sākotnēji noraidīja, taču vēlāk atzina, ka uzbrukumi daļēji izplānoti Pakistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!