Foto: AP/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas prezidents Mūns Džēins (attēlā pa labi) pozitīvi izteicies par aizvadītajā nedēļā notikušo ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna tikšanos, norādot, ka šis samits iezīmē "miera ēras sākumu", raksta portāls "Time".

Tramps ar Kimu tikās demilitarizētajā zonā uz Ziemeļkorejas-Dienvidkorejas robežas. Tikšanās laikā Tramps arī iesoļoja Ziemeļkorejas teritorijā, tādējādi kļūstot par pirmo ASV prezidentu, kurš savas administrācijas laikā stāvējis uz totalitārās valsts zemes.

Šī bija jau trešā reize, kad Tramps tikās ar Ziemeļkorejas līderi. Februāra izskaņā abi politiķi aizvadīja samitu Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā, tomēr tas noslēdzās priekšlaicīgi un bez vienošanās. Kopš Hanojas samita ASV-Ziemeļkorejas sarunas par Korejas pussalas atbruņošanu no kodolieročiem jeb denuklearizāciju bija iestrēgušas. Taču pēc tikšanās demilitarizētajā zonā, Tramps pavēstīja, ka abu valstu pārstāvji atsāks sarunas.

Otrdien Dienvidkorejas prezidents, komentējot Trampa-Kima tikšanos, norādīja, ka abas valstis deklarējušas "naidīgo attiecību beigas" un "miera ēras sākumu", ziņo "Time".

Mūns Džēins, kurš par Dienvidkorejas prezidentu kļuva 2017. gadā, bijis viens no galvenajiem diplomātijas veicinātājiem starp Trampu un Kimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!