Pirms šomēnes gaidāmajām parlamenta vēlēšanām Ēģiptes policija arestējusi aptuveni 600 Musulmaņu brālības biedru, no kuriem apmēram 250 joprojām atrodas apcietinājumā, otrdien paziņojis Musulmaņu brālības pārstāvis.

Mohammeds Mursi sarunā ar aģentūru AFP atzīmēja, ka uzbrukumi opozīcijā esošajam islāmistu grupējumam sākušies pēc tam, kad tas 9.oktobrī paziņoja par saviem plāniem izvirzīt kandidātus 28.novembrī gaidāmajās vēlēšanās.

Mursi ir Musulmaņu brālības politbiroja loceklis, kurš vada grupējuma vēlēšanu kampaņu. Saskaņā ar viņa teikto grupējuma biedru aresti turpinās. Aizturēts tiekot ikviens, kurš aktīvi piedalās kampaņā, apgalvo Mursi. Vairums no aizturētajiem gan pēc pāris dienām parasti tiek atbrīvots.

"Aptuveni 600 tikuši arestēti, kopš mēs paziņojām, ka kandidēsim vēlēšanās. Aptuveni 250 palikuši cietumā," norādīja Mursi.

Savā interneta vietnē islāmistu organizācija paziņojusi, ka pēdējo dienu laikā visā valstī arestēti vairāk nekā 70 islāmisti, tostarp 50 cilvēki tika aizturēti pēc sadursmes ar policiju Benī Suveifas provincē valsts dienvidos.

Valsts drošības dienesta amatpersonas tūlītējiem komentāriem nebija sasniedzamas, ziņo AFP.

Ēģiptes policija regulāri nākusi klajā ar paziņojumiem par Musulmaņu brālības biedru arestiem, turot tos aizdomās par piederību nelegālām organizācijām.

Lai gan Ēģiptē aizliegta reliģisku partiju veidošana, kopš 2005.gada vēlēšanām Musulmaņu brālība parlamentā kontrolē piektdaļu vietu. Savus pārstāvjus vēlēšanās tā reģistrē kā neatkarīgos kandidātus.

Šogad islāmistu grupējums vēlēšanām izvirzījis aptuveni 135 kandidātus, bet precīzs skaits vēl nav zināms. Daži kandidāti pašlaik apstrīd vēlēšanu komitejas lēmumus, kas liedz viņiem kandidēt, paskaidroja Mursi.

Uz 508 vietām parlamentā no valdošās Nacionāldemokrātiskās partijas (NDP) kandidēs aptuveni 800 kandidāti, bet no opozīcijā esošās liberālās partijas "Wafd" - aptuveni 250.

Par vietu parlamentā cīnīsies arī ducis neatkarīgo kandidātu, kurus nav apstiprinājusi neviena partija, taču vairums no viņiem ir NDP biedri.

Oficiālie mediji otrdien ziņo, ka vēlēšanu komiteja apstiprinājusi 5181 kandidātu. Pavisam savu kandidatūru bija pieteikuši 5700 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!