Itālijas veterinārārsti pārbauda aizdomas par mutes un nagu sērgas infekcijas izplatību kādā aitu ganāmpulkā Abruci reģionā valsts vidienē, otrdien paziņoja amatpersonas. Šīs aitas nesen Itālijā ieveda kāds gaļas pārstrādes uzņēmums no Francijas un vairākām citām valstīm. Pagaidām tām nav konstatētas šīs lipīgās slimības pazīmes.
Pirmās pārbaudes, kas tika veiktas Pjanellas lopkautuvē netālu no Peskāras pilsētas Adrijas jūras krastā, liecina, ka šie dzīvnieki bija nonākuši kontaktā ar vīrusu, kas izraisa mutes un nagu sērgu. Tas nozīmē, ka lopi ir vai nu inficēti, vai arī tiem ir radušās attiecīgas antivielas, pateicoties iepriekš veiktām vakcinācijām.

Galīgie pārbaužu rezultāti būs zināmi trešdien.

Otrdien Francijas rietumos tika apstiprināts pirmais mutes un nagu sērgas uzliesmojums kontinentālajā Eiropā. Slimība līdz šim bija konstatēta tikai Lielbritānijā. Francijas Majēnas departamentā fermā, kurā tika diagnosticēta slimība, ir nokauti visi 114 liellopi un otrdien tie tiks sadedzināti, informēja Francijas Lauksaimniecības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!