Foto: AP/Scanpix/LETA

Mūžībā aizgājusi nelaiķa ASV senatora Džona Makeina māte Roberta Makeina, ziņo medijs NPR.

Par 2018. gadā mirušā vīra 108 gadus vecās mātes aiziešanu citā saulē "Twitter" paziņoja Sindija Makkkeina. Tuvāk aiziešanas apstākļus viņa neskaidroja.

Džons Makeins bija ASV admirāļu mazdēls un dēls, nosakot arī viņa dzīves ceļu, kas bija cieši saistīts ar ASV Bruņotajiem spēkiem. Tomēr, kā Džona Makeina 2008. gadā izdotajā biogrāfijā norādījis tās autors Roberts Timbergs, dzelzs raksturu senators iemantojis tieši no mātes. Tā kā politiķa tēvs bieži bija misijās pasaules ūdeņos, tieši Roberta audzināja visus trīs ģimenē agošos bērnus.

Roberta savulaik piedzimusi naftinieka ģimenē. Būdama karavīra sieva, viņa uzņēmusies ģimenes iedzīves sakravāšanu un pārvākšanās organizatorisko pusi ikreiz, kad vīrs saņēmis pavēli par pārcelšanos uz citurieni vidēji ik pēc pāris gadiem, atzīmē medijs.

Viņa savu dēlu atbalstīja arī politiskajā karjerā. Jau būdama jau 90 gadus veca, piedalījās priekšvēlēšanu kampaņā, kad 2008. gadā Makeins sacentās ar Baraku Obamu par prezidenta krēslu. Tolaik intervijās viņa norādījusi, ka nebūs tā, kas spēlēs katru vakaru bridžu, žēlosies par ceļu sāpēm vai tikai rādīs visiem mazbērnu fotogrāfijas.

Sēdēdama ratiņkrēslā, viņa bija redzama arī oficiālajā atvadīšanās ceremonijā ASV Kapitolijā, pēc tam kad dēls pirms dažiem gadiem zaudēja cīņā ar smadzeņu vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!