Foto: AFP/Scanpix

Nigērija gatavojas pieņemt likumu, kas aizliegs poliginiju jeb daudzsievību, ja viņu rīcībā nav pienācīgu resursu tās uzturēt, atsaucoties uz Nigērijas Kano štata emīru Muhamadu Sanusi II, kurš ir arī valsts otrais ietekmīgākais musulmaņu līderis, ziņo "African News".

Emīrs uzsvēris likuma nepieciešamību, minot, ka visapdzīvotākajā Āfrikas valstī poliginijas sekas nereti ir nabadzība un terorisms. Viņš gan atzīmējis, ka pret daudzsievību kā tādu neiestājas, ja vien laulību process ir likumīgs un sievām tiek sniegs pietiekams daudzums materiālu resursu, kā arī dota iespēja izaugsmei.

Pie likuma esot strādāts vairāk nekā gadu, un tuvākajā laikā likumprojekts tiks iesniegts Nigērijas valdībai.

"Mēs ziemeļos esam redzējuši, kādas ir sekas, ja nabadzīgs vīrietis, kas nespēj uzturēt pat vienu sievu, apprec četras. Laulību rezultātā dzimst 20 bērnu, kuri nonāk uz ielas, jo vecāki nespēj dot ieguldījumu atvašu izglītošanā. Šādi bērni kļūst par noziedzniekiem un teroristiem," atsaucoties uz vietējiem medijiem, Sanusi II citē "Africa News".

Apjomīgais likumprojekts ietver tādus jautājumus kā pāra abpusēja piekrišana laulībām, laulības šķiršanas izdevumu apmaksa, bērnu uzturēšana un mantojuma saņemšana. Šis būšot pirmais likums, kas ietekmēs Nigērijā dzīvojošo musulmaņu likumīgo ģimenes stāvokli.

Šobrīd daudzsievību atzīst 12 no 36 Nigērijas apgabaliem, sekojot Šariata likumam. Tiek lēsts, ka daudzsievība un daudzvīrība tiek piekopta vairāk nekā 80 % sabiedrību pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!