Lai uzsvērtu Krievijas suverēnās tiesības uz Kaļiņingradas apgabalu, kāda krievu nacionālboļševiku aktīviste otrdien Eiropas Savienības (ES) amatpersonai, kas bija ieradusies vizītē Maskavā, iemetusi sejā torti, ziņoja masu informācijas līdzekļi.
Eiropas Komisijas Enerģētikas un transporta departamenta vadītājam Fransuā Lamurē, kurš bija ieradies uz Krievijas un ES Enerģētikas tehnoloģiju centra atklāšanu Maskavā, torti sejā iemetusi jauna sieviete, kas paziņoja, ka pārstāv Krievijā aizliegto ultranacionālistu laikrakstu "Ļimonka", informēja aģentūra "Interfax".

Iemetot ES amatpersonai sejā torti, sieviete kliedza: "Kaļiņingrada vienmēr piederējusi un piederēs Krievijai." Pēc šī incidenta viņu aizveda apsardzes darbinieki.

Lai gan uzbrucējai bija cita izdevuma akreditācija, viņa apgalvoja,ka pārstāv "Ļimonku", kuru izdod Krievijas Nacionālboļševiku partija,

Nacionālboļševiku līderis Eduards Ļimonovs atrodas apcietinājumā, un viņam izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu bruņota grupējuma veidošanu ar mērķi rīkot terora aktus Kazahstānā.

Eiropas Komisijas pārstāve Maskavā Silvija Koflere paudusi nožēlu par šo incidentu, ziņoja "Interfax".

DELFI jau ziņoja, ka jūlijā Rīgā estrādes mūzikas festivāla "Jaunais vilnis" atklāšanas laikā nacionālboļševiku pārstāvji torti sejā iemeta Raimondam Paulam, tādējādi "protestēdāmi" pret Paula iestāšanos Tautas partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!