Izskanot informācijai par to, ka Irāna sagūstījusi 15 Lielbritānijas karaflotes matrožus, naftas cenas pasaules tirgū sasniedza šā gada augstāko līmeni.
"Brent" jēlnaftas cena maija piegādēm Londonas biržā piektdien sasniedza 63,68 dolārus (33,43 latus) par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš pagājušā gada 8.decembra.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas cena maija piegādēm piektdien pieauga līdz 62,65 dolāriem (32,89 latiem) par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš 2006.gada 22.decembra.

Kā jau ziņots, Irāna piektdien Irākas teritoriālajos ūdeņos sagūstīja 15 britu karaliskās karaflotes matrožus, kuri bija devušies "ikdienas pārbaudes operācijā", teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

"Šorīt aptuveni plkst.10.30 pēc Irākas laika Irānas karaflotes kuģi sagūstīja 15 britu karaflotes jūrniekus, kuri veica ikdienas kravas kuģu pārbaudes operācijas Irākas teritoriālajos ūdeņos," teikts ministrijas paziņojumā.

"Mēs steidzami esam vērsušies pie Irānas varas iestādēm augstākajā līmenī, un pēc ārlietu ministra instrukcijām Irānas vēstnieks ir izsaukts uz Ārlietu ministriju. Lielbritānijas valdība pieprasa nekavējoties atbrīvot cilvēkus un tehniku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!