Foto: AFP/Scanpix
Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien turpināja samazināties, ko galvenokārt veicināja bažas par ASV ekonomikas perspektīvām.

Naftas cenas sāka samazināties pagājušās nedēļas vidū, un naftas cenu kritumu izraisīja ziņas par bezdarba līmeņa palielināšanos ASV.

Kā ziņots, bezdarba līmenis ASV šā gada jūnijā pieauga līdz 26 gadu augstākajam līmenim - 9,5%, salīdzinot ar 9,4% maijā.

Jūnijā ASV kopumā tika likvidēti 467 000 darba vietu.

Naftas cenu kritumu nespēja apturēt arī ziņas par kārtējo kaujinieku uzbrukumu naftas vadam Nigērijā, kas ir Āfrikas lielākā naftas eksportētāja.

Londonas biržā "Brent" jēlnaftas cena augusta piegādēm pirmdien samazinājās par 1,73 dolāriem, sasniedzot 63,88 dolārus (32,07 latus) par barelu.

Savukārt ASV vieglās jēlnaftas cena Ņujorkas biržā pirmdien nokritās par 1,58 dolāriem - līdz 64,05 dolāriem (32,15 latiem) par barelu.

"Naftas cenas turpina pagājušajā nedēļā iesākto kritumu, ko veicināja ASV bezdarba statistika. Cilvēki sāk bažīties par ASV ekonomikas atgūšanos (..). Tās nav labas ziņas attiecībā uz naftas pieprasījumu, jo tas nozīmē, ka patēriņa izdevumi saglabāsies vāji," norādīja "Mitsubishi Corp." enerģētikas risku analītiķis Tonijs Nunans.

Kā ziņots, otrdien naftas cenas pasaules tirgū sasniedza augstāko mēnesi pēdējo astoņu gadu laikā virs 73 dolāriem par barelu, bet trešdien tirgū sākās cenu kritums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!