Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kenijas galvaspilsētā Nairobi noticis uzbrukums viesnīcu kompleksam, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Rajonā, kurā notika uzbrukums bijuši dzirdami divi sprādzieni un šāvieni. Policija paziņojusi, ka uztver notikušo par teroraktu. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies Somālijas grupējums "Al-Shabab", vēsta medijs. Aculiecinieki ziņo, ka redzējuši kā kompleksā ienāk četri bruņoti vīrieši.

Autostāvvietā pie viesnīcas degušas vairākas automašīnas, notiek cilvēku evakuācija no kompleksa. Notikuma vietā ieradušies mediķi.

Uzbrukuma brīdī viesnīcas foaljē viens no teroristiem uzspridzinājās. Kenijas policijas priekšnieks Džozefs Boiners apliecinājis, ka traumas guvuši arī vairāki kompleksa apmeklētāji, bet precīzu skaitli nevarēja nosaukt. Ir arī izteikti dažādas versijas par mirušo skaitu, bet oficiāli nevienu no tām policija nav apstiprinājusi.

Pēdējo gadu laikā Kenijā notikuši vairāki terorakti - gan teritorijās, kas ir tuvu valsts robežai ar Somāliju, gan arī galvaspilsētā Nairobi. "Al-Shabab" ir Somālijas islāmistu grupējums, kas iestājas pret Somālijas valdību un ir organizējis uzbrukumus Austrumāfrikas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!