Radikālo islāmistu kaujinieki no grupējuma "Islāma valsts" pirmdien izplatītā video piedraudējuši, ka valstis, kuras piedalās gaisa uzlidojumos Sīrijā, sagaida tāda pats liktenis kā Franciju.

Video sākotnēji publicēts vietnē, ko savas informācijas izplatīšanai izmanto grupējums "Islāma valsts", vēsta laikraksts "The Jeruzalem Post", taču atrodams arī citos tīmekļa resursos.

Ierakstā bārdains vīrs ar ieroci stāsta, ka pienāks diena, kad valstis, kuras piedalās "krusta karu kampaņā" pret Sīriju, piedzīvos Francijas likteni.

"..kā mēs uzbrukām Francijai tās centrā Parīzē, mēs zvēram, ka tāpat uzbruksim Amerikai tās centrā Vašingtonā," ierakstā apgalvo vīrs.

Domājams, ka video veidojuši IS kaujinieki Irākā, taču tā autentiskums pagaidām nav pārbaudīts, norāda "The Jerusalem Post".

Vēstīts, ka pēc islāmistu sarīkotiem teroraktiem Parīzē, Francija, kura ietilpst ASV vadītajā koalīcijā pret "Islāma valsti", svētdien sarīkojusi līdz šim spēcīgākos gaisa uzlidojumus pret grupējumu tā Sīrijas galvaspilsētā Rakā.

Tikmēr Francijā un Beļģijā policija turpina meklēt aizdomās turētus islāmistus un iespējamos piektdienas teroraktu līdzdalībniekus.

"Islāma valsts" ir sunnītu musulmaņu kaujinieku grupējums, kas kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā. IS kaujinieki ir izcēlušies ar īpašu brutalitāti un nežēlību, tostarp par ķīlniekiem Sīrijā un Irākā sagrābto cilvēku nogalināšanu, kas bieži tiek veikta kameras priekšā.

Vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās. Septiņi uzbrucēji gāja bojā uzspridzinoties, bet vienu nošāvusi policija.

Tikmēr likumsargi turpina meklēt personas, kas tiek turētas aizdomās saistībā ar teroraktiem, tostarp 26 gadus veco Salahu Abdelslamu no Beļģijas, kurš tiek raksturots kā bīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!