Foto: Reuters/Scanpix

Sākotnējie kriminālizmeklēšanas rezultāti par lidsabiedrības "Malaysia Airlines" reisa MH17 lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014. gadā tiks izplatīti nākamajā mēnesī, piektdien paziņoja Nīderlandes prokurori.

Sagaidāms, ka rezultāti parādīs, ar kāda tipa raķeti tika notriekta lidmašīna un no kurienes tā tika izšauta.

"Mēs esam informējuši upuru radiniekus, ka 28. septembrī mums būs jauna tikšanās, kurā tiks atklāti kriminālizmeklēšanas rezultāti," pavēstīja prokuratūras preses pārstāvis Vims de Bruins. Informācija konkrēti attiecas uz to, "kāds ierocis tika izmantots un no kurienes tas tika izšauts", piebilda de Bruins.

Nākammēnes Nivegeinā paredzētā tikšanās no rīta būs atvērta tikai radiniekiem, bet pēcpusdienā sekos preses konference, norādīja de Briuns.

2014. gada 17. jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna "Boeing 777", nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus.

Nīderlandes Drošības pārvalde, pagājušā gada 13.oktobrī iepazīstinot ar starptautiskās izmeklēšanas komisijas secinājumiem, paziņoja, ka Malaizijas lidmašīna notriekta ar Krievijā ražotu zenītraķeti "Buk".

Raķete izšauta no apvidus, kas atradies Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku kontrolē, norādīts izmeklēšanas komisijas kartēs, ar kurām tika iepazīstināti žurnālisti.

Ukraina un rietumvalstis uzskata, ka raķeti izšāvuši Krievijas karavīri vai arī Krievijas atbalstītie kaujinieki.

Krievijas amatpersonas to kategoriski noliedz un vaino Ukrainu lidmašīnas notriekšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!