Foto: Reuters/Scanpix

Provizoriskie notriektās Malaizijas lidmašīnas avārijas izmeklēšanas rezultāti tiks paziņoti nākamās nedēļas sākumā, atsaucoties uz Nīderlandes drošības padomi, vēsta portāls "The Guardian".

Nīderlandes drošības padomes pārstāvis ceturtdien, 4.septembrī, paziņoja, ka nākamās nedēļas sākumā paziņos provizoriskos Ukrainā notriektās Malaizijas lidmašīnas MH17 izmeklēšanas rezultātus, kas balstīti uz satelītattēliem, lidmašīnas radara informāciju un melnās kastes ierakstiem.

Lai gan izmeklētāji nav apmeklējuši konflikta skarto vietu Austrumukrainā, kur notika avārija, izmeklētājiem ir pieejami satelītattēli, norāda Nīderlandes drošības padomes pārstāvis.

Provizoriskajos rezultātos būs ieskicēta lidmašīnas avārijas gaita, taču netiks norādīti vainīgie.

"Izmeklēšana joprojām rit pilnā sparā, un galīgais ziņojums tiks publiskots gada laikā, saskaņā ar starptautiskiem civilās aviācijas noteikumiem," norāda Nīderlandes drošības padomes pārstāvis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Lidmašīnā atradās 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi. Saskaņā ar "Malaysia Airlines" datiem reisā lidoja 192 nīderlandieši, 44 Malaizijas pilsoņi, 27 austrālieši, 12 indonēzieši, 10 briti, četri vācieši, četri beļģi, trīs filipīnieši, viens kanādietis un viens Jaunzēlandes pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!