Foto: Kadrs no video
Otrdien naktī neilgi pirms pusnakts glābēji saņēma izsaukumu uz Tallinas Dziesmu svētku estrādi, kur zem arkas bijušas redzamas atklātas liesmas, vēsta portāls “Delfi.ee”.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka uz skatuves kāpnēm deg atkritumi. Liesmas bojājušas estrādes arku aptuveni 3x6 metru lielā platībā.

Notikuma vietā atradies kāds vīrietis, kurš apgalvoja, ka ieraudzījis ugunsgrēku un devies to dzēst. Novērošanas kameru ieraksti gan liecina, ka persona pati ir dedzinātājs – vīrietis notikuma vietā ieradies ar degvielas kanniņu.

Dziesmusvētku estrādes direktors Urmo Saareoja skaidro, ka vīrietis ieradies ar konkrētu plānu – aizdedzināt arku. Dedzinātāja motīvi pagaidām nav skaidri.

27 gadus vecais vīrietis pats guvis apdegumus, kad, ierodoties glābējiem, centies liesmas apdzēst. Dedzinātājs nogādāts slimnīcā. Policijas redzeslokā viņš bija nonācis arī iepriekš, ziņo "Delfi.ee".

Tuvākajā laikā eksperti novērtēs arkas bojājumu apmērus un iespējamās remonta izmaksas. Tāpat tikšot apspriesta drošības situācija teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!