Foto: Reuters/Scanpix
Naktī uz sestdienu Luhanskā turpinājušās cīņas. Tiek ziņots par pieciem bojāgājušajiem, taču šī informācija oficiāli vēl nav apstiprināta, vēsta ārvalstu mediji.

Organizācijas „Informatīvā pretošanās" līderis Dmitrijs Timčuks savā „Facebook" profilā pavēstījis, ka aizvadītajā naktī fiksēti pieci gadījumi, kad Ukrainas spēki apšaudīti no Krievijas puses. Divas reizes artilērija apšaudījusi pozīcijas pie Červonopartizanskas un divas reizes - armijas pozīcijas pie Dubrovkas. No mīnmetējiem naktī apšaudītas pozīcijas pie Novoazovskas.

Pēc Timčuka vēstītā, naktī caur Červonopartizansku izbraukusi automašīnu kolonna - piecas kravas automašīnas ar separātistu līķiem un ievainotiem kaujiniekiem. Kolonna braukusi no Djakovas puses.

Timčuks arī pavēstījis, ka no „Grad" iekārtām apšaudītas Ukrainas spēku pozīcijas Luhanskas lidostā.

Pašpasludinātās Luhanskas Tautas republikas pārstāvji paziņojuši par piecu cilvēku bojāeju mīnmetēju apšaudē, vēstot, ka vēl divi cilvēki tikuši ievainoti.

Separātistu paziņojumā tiek vēstīts, ka no 82 milimetru mīnmetējiem dots trieciens pa dzelzceļa rajonu, kas atrodas netālu no pilsētas centra. Pēc viņu vēstītā, apšaudīts arī stadions „Avangards".

Ukrainas atbildīgās amatpersonas informāciju par bojāgājušajiem civilo iedzīvotāju vidū neapstiprina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!