Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Kubas prezidents Fidels Kastro, kā izrādās, it nemaz nav piekopis spartisku dzīvesveidu, kā viņam pašam labpatikās izteikties, bet gan dzīvojis drīzāk kā "feodāls kņaziņš".

Vismaz tā apgalvo Huans Reinaldo Sančess - cilvēks, kurš 17 gadus bija viens no uzticamākajiem Fidela miesassargiem, bet vēlāk "krita nežēlastībā". Tagad viņš nācis klajā ar atmaskojošu grāmatu "Fidela Kastro slepenā dzīve".

Kā var secināt no grāmatas, savas politiskās karjeras laikā Fidels ierīkojis milzīgu privātmāju Havanā ar boulinga zāli uz jumta, basketbola laukumu un medicīnas centru, kas aprīkots ar pašu modernāko tehniku.

Tāpat, pēc grāmatas autora vārdiem, komandantem bijis ekstra klases bungalo, liela jahta "Aquarama II", bet īpaši dārgi viņam bijuši Angolas briljanti, ko Fidels glabājis savu iecienītāko cigāru "Cohiba" kārbiņā.

Tāpat bijušais miesassargs stāsta, ka Kastro rīcībā ir "Cayo Piedra" privātā sala ar delfīniem, Karību bruņurupuču audzēšanas fermu un visdažādākajiem pakalpojumiem ļoti komfortablai dzīvošanai.

Tiesa, fakts, ka Kastro nav bijis nekāds nabags, bija zināms jau pirms Sančesa grāmatas iznākšanas - 2006. gadā žurnāls "Forbes" Kastro nosauca par vienu no desmit bagātākajiem pasaules valstu līderiem.

Pēc "Forbes" liecībām, esot pie varas, Kastro piesavinājās daļu no valsts kompāniju ienākumiem, tādā veidā nelikumīgi nopelnot aptuveni 900 miljonus dolāru.

Reaģējot uz šo publikāciju, Kastro toreiz paziņoja, ka gadījumā, ja šī informācija tiks oficiāli pierādīta, viņš atkāpsies no amata. Patiesībā Kubas līderis prezidenta posteni pameta 2008. gadā, visu varu nododot savam jaunākajam brālim Raulam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!