Foto: AP/Scanpix

Daudzu sociālo tīklu lietotāju sašutumu izraisījis Indijas premjerministra Narendras Modi seksisma garā izteiktais kompliments Bangladešas premjerei Šeihai Hasinai, vēsta laikraksts "The Washington Post".

"Es esmu priecīgs, ka Bangladešas premjere, lai gan ir sieviete, ir deklarējusi pilnīgu neiecietību pret terorismu," Modi svētdien paziņoja, uzstājoties ar runu Dakas Universitātē Bangladešā.

Premjera izteiciens nav palicis nepamanīts. Tas tiek pamatīgi komentēts mikroblogošanas vietnē "Twitter" ar mirkļabirku "#DespiteBeingWomen" (lai gan ir sieviete).

Lai gan Modi komentārs bija atzinības žests, daudzi cilvēki tīmeklī to interpretē kā apvainojumu visas pasaules sievietēm. "Twitter" publicēta virkne ierakstu ar veiksmīgu Indijas sieviešu attēliem, kā arī dažādi apspēlēts Modi komentārs.

Seksistiski komentāri attiecībā pret sievietēm no Indijas politiķu mutes nav nekas neparasts. Tikmēr Modi, pirms gada stājoties premjera amatā, ir piesardzīgi veidojis sieviešu atbalstītāja tēlu.

Neatkarības dienas uzrunā pagājušajā gadā Modi pieminēja biežo seksuālo vardarbību pret sievietēm Indijā un vainoja vecākus, ka tie slikti audzina dēlus. Modi arī atbalsta programmas pret sieviešu diskrimināciju.










Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!