Gandrīz četri miljoni Krievijas iedzīvotāju lieto narkotikas, ziņo "Newsru.com", atsaucoties uz Krievijas Valsts narkotiku un psihotropo vielu apgrozījuma kontroles komitejas vadības sniegto informāciju.
"Pēc dažādām aplēsēm, Krievijā no 2,5 līdz četriem miljoniem cilvēku ir pieredze narkotisko vielu lietošanā. Viņu lielākā daļa ir cilvēki vecumā līdz 30 gadiem," ceturtdien paziņoja šīs komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Fjodorovs.

Pēc viņa teiktā, medicīnas iestādēs oficiāli reģistrēti 496 tūkstoši narkomānu, taču narkotiku lietotāju patiesais skaits Krievijā piecas astoņas reizes pārsniedz šo skaitli. Narkoloģiskajos dispanseros ar diagnozi "narkomānija" ārstējas 335,6 tūkstoši cilvēku, turklāt 63,4% narkomānu ir vecumā līdz 30 gadiem.

Kā lēš Fjodorovs, narkotiku problēma ir vissvarīgākā lielajās pilsētās, reģionos, caur kuriem ved narkotikas no Afganistānas, kā arī vairākos Krievijas reģionos, kuros aug kaņepes, piemēram, Tālajos Austrumos un Sibīrijas reģionos.

Divas trešdaļas narkotiku nelikumīgajā tirdzniecībā iesaistīto cilvēku ir vecumā no 18 līdz 30 gadiem, tikpat daudz cilvēku, kas izdarījuši šos noziegumus, nekur nav strādājuši vai mācījušies. Pēdējā laikā narkotiku kontrabandā aktīvi iesaistās organizētas, labi konspirētas noziedzīgās grupas, kurām ir starptautiski sakari un kurās galvenā loma pieder iebraucējiem no Centrālāzijas valstīm.

Pēc speciālistu aplēsēm, neraugoties uz veiktajiem pasākumiem, nelikumīgais narkotiku apgrozījums un to lietošana Krievijā tuvākajos gados pieaugs, ziņo "newsru.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!