Kremļa finansētās Krievijas jaunatnes organizācijas "Naši" aktīvists Konstantīns Goloskovs ceturtdien atzina, ka viņš kopā ar draugiem pirms diviem gadiem organizējis kiberuzbrukumus Igaunijai, paralizējot tās interneta tīklu.

Goloskovs kopā ar atbalstītājiem "bombardējuši" Igaunijas interneta vietnes ar pieprasījumiem, kā dēļ tās pārstāja funkcionēt.

Šādi rīkojoties, viņi protestējuši pret to, ka no Tallinas vecpilsētas aizvākts piemineklis padomju karavīriem - tā dēvētais Aļoša.

"Es nepiedalījos nekādā kiberuzbrukumā. Tas, ko es paveicu un ko mani draugi paveica, bija pilsoniskā nepakļaušanās akcija, pilnīgi likumīga," sacīja Goloskovs, kurš ieņem arī parlamenta deputāta palīga amatu. "Tās mērķis bija paust protestu pret Igaunijas vadības daudzus gadus veikto maigā aparteīda politiku, kas kulmināciju sasniedza, demontējot karavīra pieminekli Tallinā."

"Mēs veicām vairākkārtējus pieprasījumus šīm vietnēm," atzina aktīvists. "Fakts, ka tās to nespēja izturēt, strikti runājot, ir to cilvēku kļūda, kas nebija tās tehniski pietiekami labi aprīkojuši," skaidroja Goloskovs.

Akcija bijusi paša Goloskova iniciatīva, un viņš nav saņēmis atbalstu nedz no organizācijas "Naši", nedz Krievijas amatpersonām.

"Naši" preses sekretāre Kristina Potupčika uzsvēra, ka organizācijai ar Igaunijas interneta vietņu izsišanu no ierindas nav nekādas saistības.

"Ja kaut kas notika, tā bija Konstantīna Goloskova privāta iniciatīva," uzskata Potupčika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!