Taizemes tiesa piespriedusi nosacītu sodu ar Nastjas Ribkas pseidonīmu pazīstamajai Baltkrievijas modelei Anastasijai Vašukevičai, kas savulaik kļuva slavena saistībā ar oligarha Oļega Deripaskas un vicepremjera Segeja Prihodjko skandālu, kuru izmeklēja opozicionārs un korupcijas apkarotājs Aleksejs Navaļnijs.

Vašukeviča, viņas kompanjons Aleksandrs Kirilovs un vēl seši cilvēki bija apsūdzēti lietā par nelegālu seksa apmācību. Viņiem tiesa piespriedusi nosacītus sodus, kā arī deviņu mēnešu ieslodzījumu, kas atbilst apcietinājumā jau pavadītajam laikam.

Tiesājamie vainu apsūdzībās atzinuši, kaut arī sākotnēji atteicās to darīt.

Phatajas tiesa "sekmēs iespējami ātru notiesāto deportēšanu uz Krieviju un Baltkrieviju", vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Vašukevičai un Kirilovam draud nepatikšanas arī Krievijā saistībā ar Vašukevičas uzņemto videomateriālu, kurā redzams, kā ietekmīgais vicepremjers Prihodjko viesojas uz miljardiera Deripaskas jahtas.

Deripaska pērn uzvarēja tiesā pret Vašukeviču un Kirilovu lietā par privātuma pārkāpšanu.

Plašu rezonansi šis video un ap to saistītie notikumi Krievijas sabiedrībā izraisīja pēc tam, kad tiem uzmanību pievērsa Navaļnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!