Latvija, Lietuva un Igaunija jāiekļauj alianses nākamajā paplašināšnas kārtā, piektdien Tallinā paziņojis NATO Parlamentārās asamblejas viceprezidents Tahirs Kēze.
Kēze, kurš vada NATO Parlamentārās asamblejas pārstāvju 30 cilvēku lielo delegāciju, tiekoties ar Igaunijas parlamenta Aizsardzības komisiju un NATO atbalsta grupu, uzsvēra, ka delegācijas locekļi darīs visu, lai Baltijas valstis tiktu uzņemtas Ziemeļatlantijas aliansē.

Igaunijas parlamenta vicepriekšsēdētājs Tunne Kelams norādīja, ka "iestāšanās NATO valsts iedzīvotāju vidū ir populārāka nekā iestāšanās Eiropas Savienībā", parlamenta preses dienestā informēja aģentūru "Interfax".

Pēc Kelama teiktā, "pievienošanās aliansei ir Igaunijas galvenais nacionālais uzdevums pēdējo astoņu gadu laikā".

Pēc viņa domām, iestāšanās NATO neradīs draudus drošībai un stabilitātei ne tikai Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, bet arī Krievijā. "Pagaidām Baltijas valstis atrodas reģionā, kura piederība nav skaidri noteikta. Zināmiem postimperiālistiskiem spēkiem tas dod pastāvīgu iespēju apdraudēt stabilitāti un radīt NATO dalībvalstīs šaubas," uzskata Kelams.

NATO Parlamentārās asamblejas delegācijas sastāvā ir Lielbritānijas, Francijas, Čehijas, Vācijas, Itālijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas un Turcijas pārstāvji. Delegācija triju dienu vizītē Tallinā ieradās ceturtdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!