Foto: stock.xchng
NATO budžetā izveidojies "robs simtiem miljonu eiro apmērā", piektdien vēsta Beļģijas mediji ar atsauci uz alianses oficiālo pārstāvi Džeimsu Apaturaju.

Tam par iemeslu kļuva globālā finanšu krīze, kā arī saistības, ko uzņēmās šis 28 valstu militārais bloks drošības nodrošināšanas jomā.

Pēc beļģu masu mediju informācijas, NATO nākamā gada budžeta deficīts veido 545 miljonus eiro (383 miljonus latu), kas pirmkārt ir saistīts ar militāro operāciju Afganistānā.

Taupības nolūkos alianse jau samazinājusi militārās pavēlniecības štābu līdz 13 000 cilvēku.

NATO ikgadējais budžets veido aptuveni divus miljardus eiro, 540 miljoni eiro (379,5 latu) no tiem tiek atvēlēti infrastruktūras uzturēšanai, 300 miljoni eiro (210,8 miljoni latu) paredzēti administratīvo izdevumu segšanai un vēl viens miljards (703 miljoni latu) - operāciju īstenošanai.

Pēc Apaturaja vārdiem, NATO budžeta veidošanas problēma tiks apspriesta NATO dalībvalstu aizsardzības ministru neformālās tikšanās laikā Bratislavā.

Organizācijas ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmussens aicinās sabiedrotos tikt skaidrībā ar prioritātēm, kopīgi piešķirt līdzekļus un racionalizēt izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!