Foto: Reuters/Scanpix/LETA

NATO dalībvalstīm jābūt lepnām par paveikto Baltijas valstīs, taču tām ir jāskatās uz priekšu un jābūt gatavām jauniem izaicinājumiem, vizītes laikā Ādažu bāzē sacīja NATO ģenerālsekretāra vietniece Roza Gotemellere.

Gotemellere savā uzrunā izcēla Latvijas paveikto, iekārtojot Ādažu bāzi, lai nodrošinātu NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu. Tāpat viņa uzslavēja Kanādas bruņoto spēku izdarīto, vadot kaujas grupu, un pateicās karavīriem, kuri atstājuši savas ģimenes, lai dotos uz Latviju.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Gotemellere apmeklēja Ādažu bāzi, lai tiktos ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem.

Savukārt piektdien viņa tiksies ar Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu, lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Tāpat vizītes otrajā dienā Gotemellerei paredzētas tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu (V) un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Tāpat pulksten 11 NATO ģenerālsekretāra vietniece vadīs publisku lekciju Rīgas Juridiskajā augstskolā "NATO pielāgošanās: miera un drošības atslēga". Lekcija notiks angļu valodā.

NATO ģenerālsekretāra vietnieces amatā Gotemellere stājās 2016. gada oktobrī. Pirms tam gandrīz piecus gadus Gotemellere bija ASV valsts sekretāra vietniece bruņojuma kontroles un starptautiskās drošības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!